tiistai 31. elokuuta 2010

What just happened?

Rockie kävi ekassa rokotuksessa eilen ja voisinpa melkeen veikata, että pojalla ei jäännyt traumaa eläinlääkäriä kohtaan! Itsellä olikin sitten kaikkien muidenkin puolesta kauhufiilikset mennä eläinlääkäriasemalle.. Totesin kuitenkin että ystävällinen henkilökunta tuolla Käpälämäessä ja tervehtivät Rockiea iloisesti siellä. Paikka ei ollut niin "pelottavan klinikkamainen" kun mitä Kokkolassa. Parasta kuitenkin oli että Rockie oli ilonen poika odotustilassa ja vielä rokotuksen jälkeenkin, se ei varmaan oikeasti edes tiennyt mitä sen visiitin aikana oli tapahtunut! Eläinlääkäri tervehti Rockiea iloisesti ja rapsutteli sitä eka hetken pöydällä ja otti sitten pienen määrän raksuja ja pisti ne pöydälle ja sanoi siinä samalla minulle että hämätään vähän pentua. No se hämäys meni täydestä! Rockien ahmiessa nappeja pöydältä eläinlääkäri pisti rokotuspiikin niskaan ja Rockie se vain jatkoi mussuttamista. Se olisi jäännyt sinne vielä pidemmäksikin aikaa mussuttamaan raksuja pöydältä jollen olisi nostanut sitä alas ;) Ei siis onneksi heti nuorella iällä hankittu mitään eläinlääkäritraumaa.. kuukauden päästä sitten tehosterokote edessä samaisessa paikassa.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Nimilaatta luu


Teetin Rockielle nimilaatta luun pantaan, jonka toisella puolella on puh.nro.Whipsulla oli samanlainen kaunis kultainen luu, joka nyt on minulla muistona.

Rockie boy

"Just Keep Walking.."

Se on syksy nyt. Sateiset ilmat ja flunssaa pukkaa. En tiedä onko se tämä vilustuminen vai mikä mutta hieman on alkanut ärsyttämään jotkut vastaantulevat ihmiset kun ollaan talon ympäri lenkillä Rockien kans. Tottakai ymmärrän sen toisaalta, että kun ihmiset näkee pennun ja vielä näinkin pienen ja valkoisen nätin pojan niin johan niistä vastaantulevista ihmisistä ne kaikista epämääräisen ja pelottavimman näköisetkin ukot ihastuu siihen. Meidän lenkit vaan vähän kärsii siitä kun täällä on niiiin paljon ihmisiä kuitenkin yhen lenkin aikana, jotka kävelee vastaan tai takana tai toisella puolella tietä, että kun moni niistä alkaa voivotella ja innostuu tulemaan sieltä tien yli ja ääntelee kutsuvasti Rockielle, niin että se tulisi katsomaan niin olisi kiva jos ihmiset äkkäisivät kysyä omistajalta, että voiko tulla katsomaan ja tulisi sit vaikka rauhassa sieltä. Ahistava tunne kun niin moni ihminen vaan tulee sieltä kysymättä kun autotiekin siinä välissä, ja kun me toisaalta vasta opetellaan tätä että missä kävellään ja ettei tien yli voi rynnätä. Rockie parkakin luulee nyt että kaikki ihmiset haluavat sitä moikata ja että senkin tulis rynnätä tien toiselle puolelle jos siellä joku ihminen kävelee. Monesti se sit istahtaa alas ja kattelee et "no mitäs ihmettä, toi nyt ei sit tullukkaan". Voi olla että tämmöisestä on turha ärsyyntyä varsinkin kun tietää että tällanen ihastelu monesti kestää vaan tämän pentuvaiheen, mutta välillä kyllä ajattelen kun näen vastaantulijan että "jospa nyt vaan kävelisit ohi" ;)
Koiraihmiset taas on aivan toista maata. Koiranomistajat joihin olemme törmänneet eivät ole olleet epämääräisen oloisia vaan päinvastoin kovin ystävällisiä. Monet on ihastellut Rockiea rauhallisina ja kyselleet saako he tulla koiransa kanssa katsomaan ja samalla esimerkiksi maininnut, että heidän koira on rokotettu ja että koiransa on ystävällinen luonne myös pennuille. Tulee omistajallekkin paljon mukavempi olo kun voi jutella sen toisen ihmisen kanssa, eikä niin että joku vaan tulee kauheeta kyytiä sieltä avainnippua heilutellen tai vihellellen kohti Rockiea ja voivottelee sille...

Moving on to the nicer things..

+Rockie on tosi fiksu poika! Tähän mennessä se osaa seuraavat temput: istu, tassu, maahan, tänne, ympäri, sano vuf, hyppää..
Ollaan juuri treenaamassa 'Jätä' eli jos pidän esim. namua lattialla ja heittelen sitä siinä niin se ei ota sitä ennenkun sanon 'ole hyvä'. 'Paikka' on sit sitä seuraavaksi opetusjonossa :)

+Siirsin pedin paikkaa makuuhuoneeseen ihan sängyn viereen, niin nyt Rockiekin on hakeutunut petiin nukkumaan ainakin osaksi yötä. Pääasia ettei se enää sinne pissaisi :D

+Matokuuri on nyt done rokotuksia varten!

sunnuntai 22. elokuuta 2010

Home Alone

Rockie on perjantain ja lauantain aikana treenannut tuota yksinoloa. Kengät tuntuu saavan aina kyytiä, etenkin silloin kun ollaan poissa pari kolme tuntia :) Parhaat kengät on kyllä kaapissa piilossa, mutta ei siellä kaapissa loputtomasti tilaa ole..! Omistaja on ollut U2:ta kuuntelemassa stadikan ulkopuoleisella kalliolla molempina iltoina joten Rockie-boy oli perjantaina reilut kaksi tuntia yksin illalla ja tänään reilu kolme tuntia. Ennen katoamistemppuamme käytiin Rockien ja koirakaveri Milon kanssa vähän metsälenkillä, että pojat väsyis siten illaksi ja tuhot saisi minimoitua ;) Sain pojista pari hyvää kuvaa joten pistänpäs tänne!

Note to Self:
- Osta U2 konserttiin ticketit jos tulevat vielä tulevaisuudessa Suomeen!
- Syynää tarkemmin lattiat ettet astu Rockien protesti pissaan joka on poissaolon aikana tullut muualle kun paperille.. ;>




Rockie & Milo


Pojat lähdössä lenkille


Pojat Keskuspuiston metsäreitillä

perjantai 20. elokuuta 2010

Rockie & Massu

Late Night Walk..

Rockie tapasi keskiviikkona tyttökaverin, nimittäin Chihuahua 'Massu'-neidin. Rockie juoksi Massun perässä ja oli innoissaan uudesta kaverista, tosin Massu pääsi aina Rockiea karkuun hyppäämällä sohvalle jonne tämä meidän pallero ei vielä yllä. Hienosti meni ilta ja kaverin lähdettyä Rockielle tuli odotetusti väsy. Nyt on Rockielle varattu rokotusaikakin Käpälämäestä joka on tässä lähellä, sinne mennään 30.pvä. Ennen sitä otetaan tuo kolmen päivän matokuuri. Eilen käytiin myös hieman korttelilenkkiä tuonne toiseen suuntaan eli oikeen manskun varrelle asti kattomaan vähän liikennettä ja busseja ja ratikoita ja ties mitä hälinää. Rockie seurasi tosi reippaasti ja vaikka nähtiin pari ohimenevää ratikkaa, monen monta bussia ja yks ambulanssikin pillit päällä niin poitsu vaan vähän ihmetteli ja käänteli siinä päätään hassun näköisenä, mutta ei ollut pelokas. Jee hyvä terrierit ja tää mahtava luonne! ;>. Seuraavaksi laitan vähän kuvia ja videota Chihuahua tyttö Massun vierailusta ja iltalenkiltä Manskun varrelta.

Rockie & Massu


Iltalenkki Ruskeasuolla Mannerheimintien varrelta

keskiviikko 18. elokuuta 2010

Rockie & temput

Out & About

Jee, uusi kamera. Nyt voidaan vihdoinkin ottaa parempia kuvia Rockien seikkailuista. Otin heti vähän pihaltakin kuvia, mutta se oli aika vaikeaa kameraa kohti hyökkäävän koiran kanssa ;>. Tänään aamupäivällä Rockie taas ilmotti mulle että "nyt kyllä mennään kakalle" kun se meni eteiseen ja kattoa mua sillä silmällä. Se on hienosti kyllä oppinu ton ulos kakkaamisen jalon taidon, ei oo pitkään aikaan tullut sisälle kakkoja. *knock on wood*.. taas. Parina edellisenä päivänä tosin pissanut omaan petiinsä kun en ole huomannut.. yleensähän sanotaan että koirat eivät tätä tee, mutta kai sekin nyt sit piti kokeilla kun ei Rockie siellä pedissä nukkunutkaan ole. Lattialla on selkeästi viileämpää jossain kolossa lipaston takana tai sängyn alla.
Eilen aamupissan yhteydessä meidän sisäpihalle tuli aivan ihana Rusti niminen pentu moikkaamaan Rockie:a ja siinä sitten harmiteltiin kun ei ollut kameraa. Olisi hauskoja kuvia saannut kun molemmat pennut pitivät suussaan isoa keppiä samanaikaisesti ja mussuttivat menemään. Rockie on tavannut nyt kaksi leikkikaveria ja molemmat ollut poikia ja vähän isompia kun Rockie. Pallero on siis vielä jäännyt kakkoseksi poikien pomotus järjestyksessä, mutta kyllä se terrierin sisu näkyy sillä leikkiessä, ei se ihan helpolla luovuta koosta huolimatta! Pistänpäs tähän vielä vähän eilisiä ja tän aamun pihalta otettuja kuvia upouudella kameralla!

Rockie-boy meidän ulkorappusilla aamupissalle lähdössä

Rockie elementissään joku risu/ruoho suussa sisäpihalla

perjantai 13. elokuuta 2010

Rockie & Piggy



Rockie sai Kokkolan reissulta röhnöttävän possun. Ensiksi oli vähän ihmeissään kun se päästi niin outoa ääntä, mutta sitten tämä päätti hyökätä possun kimppuun oikeen kunnolla..

Kasvua havaittavissa? :)

Rockie & Owners


Road Trip: Kokkola

Lähdettiin sitten maanantaina käymään Kokkolassa ja reissu meni hyvin. Rockie viihtyy autossa, se nukkui koko menomatkan boksissaan ja pysähdyksiä tehtiin kolme niin että Rockie pääsi tarpeilleen huoltoasemien läheisyydessä oleville nurmikko alueille. Kun päästiin Kokkolaan niin Rockie oli innoissaan isosta pihasta ja talosta ja tutki sielläkin tuttuun rohkeaan tapaansa kaikki paikat heti. Matot sai heti ensiks kyytiä koska ne oli aivan uus ja jännä juttu Rockielle, niillä se sit tykkäs pyöriä ja purra matosta tulevia hapsuja, tais se vähä sisustaakkin niitä uuteen uskoon. Rockie viihtyy Kokkolassa myös uusien ihmisten kanssa ja oli kaikista innoissaan.
Kokkolasta löyty myös tällanen iso ja jänskä peili josta Rockie:a tuijotti joku valkoinen kaveri josta se oli suuresti ihmeissään ja pitihän sitä vähän haukkuakin:
Kokkolassa ollessamme alkoi myös Rockien toinen korva nousemaan pystyyn. Nyt se on sit oikeen söpö kun toinen korva pystyssä ja toinen vielä lurpalla :
Kokkolassa ollessamme kävimme myös Halkokarin rannalla katsomassa vähän, että mitäs Rockie sanoo merivedestä. Whippe oli aikoinaan ihan kauhuissaan vedestä ja ei yhtään tykännyt kun joku meni uimaan. Se aina haukkui niin kauan kunnes uimarit tuli vedestä pois, niin pitihän sitä nyt tämän kaverin kanssa katsoa, että tuleeko tästä millanen poitsu veden suhteen. Lopputuloksena oli pikkuset kahlailut ja keppejen löytö:
Kokkolasta tultiin takas eilen torstaina koska omistajalla on lauantaina viimeinen kesätentti edessä yliopistolla ennen syyskuun opintoja taas. Paluumatka meni myös hyvin vaikka Rockie vähän protestoikin alussa sitä että kuljetusboksin ovi oli kiinni. Heti kun sitä kalteria vähän raotti niin haukkuminen loppui. Vähän se palloili siinä sylin ja boksin väliä muutenkin, mutta lopulta se tais tajuta että pitkä matka jälleen edessä joten parempi ottaa vaan ne tirsat. Tulihan se väsykin sieltä sit lopulta:

lauantai 7. elokuuta 2010

McDog

Rockie oli eilen isäntänsä kanssa pienellä pyörähdyksellä autolla. Se pääsi sitten mäkkärin autokaistalla sylissäkin käymään ja kurkkas tilaus luukulla ihmettelemään ihmispaljouden määrää 'rockimäkissä' perjantai iltana. Siitä tulikin sitten uusi nimitys McDog. ;)
Itse lasken jo melkeen päiviä siihen että rokotuspäivä koittaa, niin pääsis vihdoin exploraamaan pidemmälle Rockien kans. Se ois jo niin selvästi lähdössä kunnon nuuskutus lenkille ;> Meillä on täällä Ruskeasuolla niin paljon koiria, että ei ole viitsinyt pientä korttelikierrosta kauemmaksi mennä. Ollaan myös mietitty jos lähtisimme Kokkolassa käymään niin Rockie näkis paljon uusia asioita.. siellä ois metsää, isompi piha, merenrantaa jne.

+Rockie nukkunut yöt hyvin, mitä nyt pienet protestihaukut iltaisten siitä että se jää lattialle ;)
-Meidän sisäpiha on täynnä ampiaisia -> pelottavat pissareissut (omistajan mielestä)

"McDog"
- ei ole syönyt juustohampurilaista, vaikka siltä näyttääkin ;) -

keskiviikko 4. elokuuta 2010

Loud Noisy Thing..

..En siis viittaa koiraan vaan imuriin johon Rockie tutustui tänään! ;> Rockie oli Antin kanssa toisessa huoneessa kun päätin, että nyt on kyllä niin paljon kaiken maailman hippusia lattialla, että pikaiset imuroinnit pitää tehdä. Rockie oli ensin ihmeissään imurista ja kurkkasi ovelta, että mikä siellä oikeen on, mutta hetken päästä se jo ampaisi viereen katsomaan tuota kummaa vekotinta, ja siitä alkoikin imurin kanssa hauska alueenvaltaus tolloilu. Jos lähestyin imurilla olkkarissa semmoista kulmaa missä Rockie tykkää nukkua, niin hassu koira meni siihen kohtaan istumaan ja "varaamaan tilan" ikään kuin ois sanonut, että "tää on mun paikka älä sinä tuu ton kans tänne". Sain kun sainkin kämpän imuroitua ja koira seuras perässä miltein koko prosessin.
Ylpeänä omistajana kerron myös että nyt on Rockie ymmärtänyt hihnankin tarkoituksen ja ollaankin pidetty sitä nyt hihnassa aina kun mennään sisäpihalle, kakat ja pissatkin tulee hienosti hihnassa ja se jopa seuraa perässä kun tekee pieniä "lenkki pyörähdyksiä" tuossa sisäpihalla. (Tässä välissä koputankin nyt puuta, ettei kaikki hehkutukset koe heti takapakkia ;>) Suuri helpotus ollut kuitenkin tämä hihnassa oleminen, ettei tarvi pelätä että Rockie lähtis naapurin setien ja tätien matkaan jotka sitä on lukemattomia kertoja tässä jo ihastellut ohimennessään tai uusien jännien hajujenkaan matkaan.
En saannut vielä otetuksi ulkona temmeltämis videoita kun tuo kamera on niin huono! Pitää kyllä keksiä siihen ratkaisu.

maanantai 2. elokuuta 2010

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Sleeping Comfortably?



Ihmeelliset päikkäriasennot vol.2



ja vol.3..

Sunday Madness

Meillä on päivä päivältä villimpi ja rohkeempi poitsu talossa. Rockie valvoi 'isännän' kanssa puoli yötä ja on tähän mennessä keksinyt kaikki kielletyt paikat. Iltarieha kun tulee niin poitsu käy läpi kaikki nämä paikat vuoronperään: eteisen kengät, lipaston laatikon kahvat, nettiboksin kaapelin (jonka nopeasti vaan riuhtaisee irti ja jatkaa tuhojaan :D) ja lopuksi vielä eteisen lattian nurkassa olevan lattialevyn jonka saa raapimalla ja kaivamalla löystymään paikoiltaan. Itse kuuntelin "iltasaduksi" kun isäntä ja koiralla on menossa "kumpi luovuttaa ensin"-kilpailu alalaatikoston kahvojen suhteen. Hyvä että on kaks jääräpäätä talossa, niinpä Rockie luovutti ensin ja jätti lipaston kahvat rauhaan.. (siltä erää) ;) Tähän asti olen kerranut jo löytänyt kenkäni Rockien pedistä ja Antin sukat ovat kokeneet saman kohtalon. Pitäisi varmaan jemmata tavaransa paremmin tältä tuholaiselta ;)
Iltapissalla sisäpihalla Rockie näki citykanin ja siilin.. alkaa olemaan niin innokasta poikaa, että tuskin kauaa enää voi pitää vapaana pihassa kun kohta ei isäntäväki pysy enää koiran perässä, kun se uskaltaa lähteä ominpäin johonkin suuntaan tutkimaan näkemäänsä. Pallero on jopa rynnännyt pari porrastakin ominpäin jo ylös, kunnes kerettiin napata yli-innokas kaveri syliin. Luokse se kuitenkin tulee kutsusta, kunhan vaan osaa kutsua oikealla hetkellä, tai vaihtoehtoisesti kääntää selän ja lähtee kävelemään vähän toiseen suuntaan niin se pinkaisee perään. Pantaan on jo totuttu melko hyvin, ja se on nyt ollu päällä päivät ja öisten pois. Hihnakin on ollut pihalla mukana, mutta sen tarkoitus ei ole vielä täysin auennut Rockielle.
Tänään voisin koittaa saada vähän kuvaa/videota pihareissulta!